fredag 30 december 2011

Plånbokskort

Jag har insett att många saker jag testat att göra har jag bara gjort en gång och sedan glömt bort. En sån sak är kortvikningen i form av en plånbok. I helgen satte jag mig och pysslade ihop en plånbok som skall passa till en kille. Det är alltid lite svårare tycker jag då jag till 99,5% gör kort till tjejer och det är så mycket enklare tycker jag.

Självklart gjorde jag en tutorial i bilder för er som vill pröva =) Bli inte avskräckta av all text, jag är bara av den åsikten att det är bättre att förklara lite mer än lite för lite. Alla har vi pysslat olika länge och uppskattar olika mycket förklaringar =).

De bitar ni behöver är följande:
1 st 23 x 9 cm, 1 st 22 x 8,3 cm, 2 st 10,7 x 5 cm och 2 st 10,7 x 3 cm.
Biga den största biten vid 11,4 cm från varje sida så att det blir några milimeter mellan bigningarna, detta kommer att bli ryggen på plånboken. Den näst största biten bigar ni i mitten.........

Sätt nu en smal remsa med dubbelhäftande tejp bak på den näst största biten som bilden visar, det skall inte vara tejp på den biten som skall vara uppåt.....


Sätt nu fast den kant i kant med den nedersta kanten på den största biten som blir utsidan på plånboken Då jag gjort den svart kanske det inte syns så tydligt på bilden men kika då längre ner där jag har streckat med vit penna så syns det bättre =)


Nu sätter du fast likadan tejp på de två största bitarna du har kvar av alla bitar på samma sätt som du gjorde innan och efter det gör du likadant med de minsta och bygger på alla dessa på samma sätt som du gjorde med den första biten. Rikta in dessa fyra sista bitar kant i kant med den yttersta kanten så att det blir ett litet tomt utrymme i mitten där plånboken skall kunna vikas ihop.....


Jag har streckat lite med en vit penna så att det skall se ut som sydda kanter på min så innuti blev den så här....Jag gjorde även ett lås denna gång. Jag gjorde det genom att använda ett spänne jag gjort av aluminiumfolie som jag visade i detta inlägget.


För att få det att "låsa sig" har jag satt en tunn magnet i mitten här och täckt med två smala remsor av papper. Magneterna som jag använt är från You do. De är endast 1 mm tunna och superstarka, helt suveräna magneter tycker jag.


Den sidan på själva plånboken som låset skall fästas emot har jag gjort på samma sätt, d v s en magnet och sedan har jag dolt den med en utstansad Nellie´s die i aluminium...


Den färdiga plånboken så här långt ser ut så här. Jag har tänkt att göra det sista lilla på den när jag är helt säker på vem som skall få den.


Med pengarna istoppade så blir kortet så här coolt =)))


Jag gissar på att den som får det kommer fundera lite på vad det är för tråkigt som kommer men när det öppnas kanske det kommer dra lite i mungipan på honom, hihi!

Lycka till!

Kram Iffa

4 kommentarer:

 1. Vilken fin plånboken! :) Har inte sett den här varianten förut. Måste prövas vid tillfälle :)
  Kramis

  SvaraRadera
 2. Vad många fina grejer du har gjort! En källa till inspiration, utan tvekan. Plånbokskortet är ju perfekt till sambon någon gång under nästa år! :)

  SvaraRadera
 3. Åh, så läckert!! Måste testa!

  SvaraRadera

Stort tack för att du tar dig lite tid att lämna en kommentar, det förgyller min dag och uppskattas massor =)