onsdag 7 december 2011

Falskt lacksigill

Idag är det tutorialdax!

Jag ska idag visa ett snabbt och enkelt sätt att göra falska lacksigill med embosspulver. Passar perfekt att sätta på paketen eller som jag gjort, på ett kort.

Börja med att stansa ut den formen du vill ha på sigillet i vanligt papper, jag valde en cirkel....

Ta fram en valfri färg på ett embosspulver samt en VersaMarkdyna......
Välj en sigillstämpel.......Börja nu varva genom att trycka pappret i VersaMark, häll på embosspulver och värm. Jag gjorde detta fyra gånger denna gång. Direkt efter att du värmt med embossfönen den fjärde gången tar du sigillstämpeln och trycker ner på pappret då detta fortfarande är varmt, håll några sekunder och ta upp.

Nu har du ett fint sigill som ser ut så här....Vad mitt sigill hamnade på kommer upp i bloggen vid ett senare tillfälle!

Jag vet att andra har tagit vanliga stämplar att göra detta med. Jag har inte testat detta än men det borde ju fungera precis lika bra men ett tips är nog att inte ta favoritstämpeln första gången för säkerhetsskull.

Lycka till!

Kram Iffa

2 kommentarer:

  1. Jättefint! Jag har även gjort så med stämplar, så oxå favvostämpeln ; ) Viktigt att då tänka på är att innan man trycker dit stämpeln så ska man dutta den generöst med versamark först ; )

    SvaraRadera

Stort tack för att du tar dig lite tid att lämna en kommentar, det förgyller min dag och uppskattas massor =)