måndag 12 mars 2012

Rosa, svart, vitt & en 50-åring!

Jag har kommit in i en period där jag älskar att böja, vika, rulla och göra korsettknytning på mina kort, blir så fint tycker jag.

Det jag utgick från till dagens kort var den underbara fjärilen. Det är min första die från Marianne Design och den damp ner i min brevlåda för någon vecka sedan. Självklart var jag tvungen att direkt rycka åt mig en liten pappersbit och provstansa. Pappret jag ryckte åt mig var en bit av det underbara pappret från FabScraps så då bestämde jag mig att denna fjäril fick bli det jag skulle bygga detta kort runt.

Dagens kort ska gå till en arbetskamrat som fyller 50 år framigenom, självklart har jag då gjort ett kort som vi kan uppvakta henne med =) . Personen som ska få kortet har också varit min dotters sjuksköterska i hela 11 år nu så det gör det ännu roligare att sitta och skapa.


Det rosa pappret är från Pion Design och det svart/vita från Maja Design. Självklart finns mina älskade halvpärlor med bakom fjärilen men denna gången valde jag att sätta två blommor i mitten på fjärilen...



På detta kort blev det dels korsettknytning + jag klippte bort lite papper i mitten av det rosa och rullade upp kanterna på skaftet av en pensel. I kanterna blev det sedan lite dekoration och siffor i mitten på kortet.



Ni som är här inne ofta vet nu att jag arbetar på ett sjukhus. När jag gick igenom mitt förråd av dies för ett tag sedan hittade jag min lilla söta plåsterdie igen och bestämde mig för att alla kort som ska till arbetet ska ha dessa små sötingarna någonstans =) Nu fick jag också tillfälle att använda min sköterskestämpel från Vilda Stamps som jag köpte i augusti förra året på Uddevallas scrapmässa. Ramen är från en nätshoppingtur på Pysseltagen och den har jag färgat in med färgerna victorian velvet och black soot från Distresse. Dessa färger stämde precis med papprena.....helt fantastiskt =)



.....och hela insida av kortet blev så här.....



På det vita utstansade pappret som man ska skriva på valde jag att bara sätta lite Stickles i kanten....




Gjorde även en liten söt detalj på framsidan då jag tyckte att det saknades något där...



.... och självklart fick baksidan en av mina personliga stämplar....



Hoppas veckan börjat bra för er och att ni har samma härliga vårväder som vi har här!!

Kram Iffa

17 kommentarer:

  1. Vilket häftigt kort, snyggt med snörningen på framsidan!

    SvaraRadera
  2. Underbart kort med sååå många fina detaljer. Kortet kommer göra mottagaren så glad. Det har varit en underbar dag här om än lite blåsig men det går åt rätt håll nu, härligt. Kram Katarina

    SvaraRadera
  3. Tack för din kommentar hos mig :)Vilket underbart fint kort, så detaljrikt och så fina papper. Det så himla fint med snörningen och det rullade kanterna :)
    Ha en bra kväll
    Kramis

    SvaraRadera
  4. Åh vad du är kreativ!! Jättefint! Tack för dina härliga kommentarer hos mig! Blir lika glad varje gång! Ville maila dig en sak men hitta ingen adress på sidan.. Maila gärna mig om det är ok att jag får din mail..kram
    pillanpost@hotmail.com

    SvaraRadera
  5. Underbart kort med så många fina detaljer. Jättefin fjäril och snygga papper. Ha det gott. Kram Lena

    SvaraRadera
  6. Vilket läckert kort! Många fina detaljer - känns genomtänkt.
    Himlans fin fjäril och jag bara älskar dina små plåster!!! (Känner ett desperat ha-begär!!)

    Ha det bra
    Kramar

    SvaraRadera
  7. Oj, vad snyggt scrappat!

    Helt underbart med korsettsnörningen och alla dekorationerna, varje gång jag tittar på kortet så hittar jag nya, fina detaljer. Proffsigt och välarbetat som allt du skapar!

    Ha en härlig dag!

    Kram

    SvaraRadera
  8. ÅÅH WOOW helt underbar, du har dekorerat det såå himla snyggt, du är ju så duktig så man tappar hakan :)

    KRAM MAJSAN

    SvaraRadera
  9. Så underbart coolt kort! Älskar när man ser att någon har sin egen stil och sätter särprägel på sina kort!
    Mottagaren kommer att bli lyrisk!
    Fantastikst fint!
    Ha en fortsatt bra scrapdag!

    SvaraRadera
  10. Wow vilket underbart kort, väldigt fint med snörningen!
    Ha en fin dag!
    Kramar

    SvaraRadera
  11. hejsan. tack för dinam besök i min blogg och dina goa ord!
    Du gör väldigt fina saker du också, detta kort är jättesnyggt!
    Kram Lene

    SvaraRadera
  12. ack själv för alla kommentarer - du är så duktig på att lämna spår hos mig, att jag nästan skäms över hur dålig jag är på att göra detsamma hos dig...
    Skulle bli jätteglad om du skulle vilja stansa några plåster åt mig. Maila mig din adress, så skickar jag ett frankerat kuvert...
    Min mail är lof@tele2.se

    Ha det bra - kramar

    SvaraRadera
  13. Himla läckert kort! Gillar korsettsnörningen, rullningen (måste prova det där med rullningen någondag!) och den snygga fjärilen starkt! Undrar om jag kan ha marianne design i min quickutz revolution, för jag håller med dig om att fjärilen var verkligen underbar!
    Tack för fina kommentaren om mina virkade skor, ska ta mig i kragen och sätta dit ett märke sen så uppdaterar jag i bloggen då :) Ja, det är jätteroligt att kunna virka, ska jag vara ärlig tycker jag nog det är lättare än att sticka. Jo, jag har märkt att du väldigt sällan gör 15x15 kort, tycker det är så kul att se massa olika vikningar..imorgon ska jag på scrapträff med målet att prova göra stjärn-vikningen du visade för något inlägg sedan, ska bli spännande för jag däremot har ALDRIG gjort någon vikning! Håller med dig, himlans kul att vi blivit bloggkompisar här på nätet! :) Ha det nu jättebra! Stor kram och njut av vårsolen som börjar hitta fram!

    SvaraRadera
  14. wow...gillar verkligen snörningen o de fina färgerna, snyggt!

    Mvh Tina

    SvaraRadera
  15. ååh herregud vad fint och välgjort alster! ;) gillar alla fina vackra välgjorda dekorationer.

    KRAM Linnea

    SvaraRadera
  16. Så läckert! Och du har en fin personlig stämpel :)
    Ha det gott!
    Anna

    SvaraRadera
  17. Ett kort i härliga färger och med massor av snygga detaljer. Söt sjuksköterskestämpel... det är nåt jag saknar i min samling och behöver lite då och då!

    Fin baksida, men snart kommer du att ha ännu en läcker personlig stämpel. Ska bli roligt att se vad du hittar på med den!

    SvaraRadera

Stort tack för att du tar dig lite tid att lämna en kommentar, det förgyller min dag och uppskattas massor =)