söndag 29 januari 2012

Kort med tillhörande bokmärke

Idag ska jag visa hur man gör ett kort där det går att riva av ett bokmärke som mottagaren sedan kan använda i sin bok. För detta projekt gick jag till en syaffär och köpte en tygsporre då jag tyckte att det var ett enkelt sätt att göra detta på....


Jag valde att ta en kortbas som mäter 15 x 25 cm. Jag har bigat vid 10 cm samt 20 cm. Detta gör att bokmärket blir 5 cm brett vilket jag tycker är lagom. Självklart kan man här välja precis vilka mått man önskar...


Nu ska kanten som gör att man kan riva av bokmärket göras. Jag la helt enkelt bigningen för bokmärket i min skärmaskin, tog bort skärbladet och drog istället med klädsporren några gånger fram och tillbaka. Utseendet blir då så här....


När mottagaren sedan får kortet kan de då enkelt riva av bokmärket som ni ser jag gjort här på en liten testbit...


Nu är det bara att gå loss på alla fina dekorationer hemma och skapa kortet =) Något jag behöver lägga ner tid på och öva är att färglägga motiv. Jag har mängder med stämplar hemma men har märkt att jag inte så ofta sätter rena färgläggningsmotiv på mina kort, detta ska jag försöka börja ändra på, men då behöver jag också öva, öva och öva på att färglägga =)

Av något anledning var det omöjligt att ta ett kort som återgav den gröna färgen på framsidan av mitt kort korrekt för det är inte så grönt i kanterna i verkligheten men så här blev i alla fall mitt kort ...


Metallbladen kommer från Kort & Godt...


Den underbara grodan från Vildastamps fick sätta sig på en tegelmur som jag maskat fram. Hur ni maskar stämplar har jag gjort en beskrivning på HÄR . Jag tog på Stickles på grodans krona och smycken =)..
Bokmärket i sin helhet som mottagaren river bort kommer då att se ut så här...


På insidan har jag satt några biljetter och en metalldekoration....

....en liten närbild på den fina stämpeln som sitter på framsidan. På vingarna och blommorna har jag satt på Stickles "Star Dust"...den används flitigt på i stort sett alla kort =). Som ni ser behöver jag öva upp min färgläggningsteknik. Färgen som flöt ut vid blomman ska jag justera med en lite blingsten sen innan jag ger bort det...


Det jag tycker är kul med denna kortvikningen är att kortet inte läggs bort i en låda utan går delvis att använda under lång tid!

Kram Iffa

11 kommentarer:

 1. Superfint kort - å jag älskar att du har så många bilder att titta på! :-)

  SvaraRadera
 2. Vilket härligt kort, vilken idè med bokmärket, vad du är påhittig, tusen tack!!

  Kramiz majsan

  SvaraRadera
 3. Jätte fint, smart med kläd grejjen!!!

  SvaraRadera
 4. Tack snälla du för awarden, den värmer verkligen.

  Vilka underbara kort du gör, gillar att titta in. Det här kortet med bokmärket är en superidé som jag ska försöka att göra. Ha en bra kväll och vecka.
  Kram Katarina

  SvaraRadera
 5. Kanonfint kort och vad smart att använda sporren till detta.
  Är ju ägare till en sådan så nu måte jag nog amvända ditt tips
  Kramis

  SvaraRadera
 6. Gud vad fint kort!! Som du säger, det är inget som hamnar i en låda utan bokmärket kommer man ha användning för! (såg att du fick med några fjärilar också ;D )
  Har klurat ett tag på vad jag ska ge min syster i påsk istället för påskägg då hon slutat äta godis, och nu fick jag tanken att en bra bok och ett bokmärkeskort kanske vore nåt! :) Ska bara se till att försöka hitta en såndär sy-sporre.
  Jag tror jag sagt det förr, men du bjuder på så himla mycket inspiration i din blogg! Ett stort tack att du delar med dig!
  Ha en fin kväll! / Millan

  SvaraRadera
 7. Vilket härligt kort!! Funderade faktiskt häromdagen hur man skulle kunna göra så här utan en skärmaskin med specialblad :) Tack för tipset.
  Kramis

  SvaraRadera
 8. Superfint!!! Och en bra beskrivning.
  Metalllöven på trädet är ju bara så läckert!

  Ha det bra!

  SvaraRadera
 9. urläckert!!!! Den lilla buren har jag köpt på krsitinas scrapbooking, tror det är kaiserkraft. Jag har även beställt den en gång från scrapperra. De är i trä och man får dem i 3 pack, denna är den minsta buren.

  SvaraRadera
 10. Hej! Tack för din gulliga kommentar hos mig! Jag har kikat i din blogg och hittat så mycket fint. Ser att du som jag, älskar fjärilar. Det kan man inte ha för många :) tycker dina kort med hörnet nedrullat och blommor ovanför är så fina, den iden måste jag prova nån gång! Tack för inspirationen!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 11. Jättefint kort och vilken underbar idé med ett bokmärke som går att dra loss. Helt underbart!
  Kram
  Rosemarie

  SvaraRadera

Stort tack för att du tar dig lite tid att lämna en kommentar, det förgyller min dag och uppskattas massor =)