söndag 1 april 2012

Nej, nu tror jag bestämt att det är dax för............

.....en tutorial igen =) Alla dessa olika kortvikningar som finns är definitivt en stor inspirationskälla till mitt skapande. Detta kortet är till en liten pojke så för en gång skull blev det kort i blått. Då det är tutorialdax betyder ju det många bilder...............men jag börjar med att visa hur kortet blev =)
På framsidan sitter den härliga figuren som jag visade hur jag fick till den knäckta strukturen HÄR .

 Kortet drar man sedan upp så att man kan skriva sin hälsning bakom.....
Hörnen klippte jag till på fri hand...

.....och baksidan fick en av mina personliga stämplar........

Nu över till hur man knåpar ihop denna kortvikning =)

Välj ut ett mått du vill ha på ditt kort......jag valde storleken 15x11 cm. Du behöver 2 st papper i detta mått (fram- och baksida, Bra om baksidans papper är vitt på andra sidan då det är här man ska skriva hälsningen sedan) + att du behöver 1 papper (det som ska dras upp) som är cirka 0,5 cm större än öppningen man gör på kortet....
2 st bitar 15x11 cm. Hålet på framsidan mäter 7x10 cm.
13,5x11,5 cm

Storleken på hålet kan man variera som man vill. Jag har denna gång valt att skära så att jag har 2 cm på alla tre sidorna. När man skurit till framsidan bigar man den lösa mitten på hälften och då ser baksidan av framsidan ut såhär....
Mitt håll fick alltså måttet 7x10 cm så min vita bit som är på bilden i mitten här ovan har jag skurit till så att den mäter 13,5x7,5 cm (d.v.s från botten på den lösa biten upp till toppen). Biten ska alltså bara vara så mycket bredare än hålet på bredden att den lägger sig bakom hålet och sedan ska längden vara från luckans öppning och upp till toppen.
Sätt sedan en dubbelhäftande tejp som jag gjort på bilden här ovan och fäst fast mittpappret så att det sitter så här...Sätt nu fast dubbelhäftande tejp på sidorna och botten...
Innan man fogar ihop det vita arket med framsidan så ta en cirkelpunch och stansa ut en halvcirkel längst upp på fram- och baksidan så att det går att fästa fast en bit band att dra upp pappret med. Efter det är det bara att fästa fast baksidan så är kortstommen klar.

Hm, idag kändes det som att min beskrivning blev komplicerad..........om det är något jag förklarat konstigt så hojta bara till så hjälper jag till!! Vikningen är dock inte komplicerad utan väldigt enkelt och lätt att göra.

Ja, detta var ännu ett kort där jag inte riktigt känner igen min egen stil =) men det är nog så att man ska variera sig lite för att inte fastna så ibland får det bli annat än rosa, lilla, turkost, brunt och massa blommor................fast det är precis vad jag håller på med och vad som ligger på mitt scrapbord nu =)

Ha en fortsatt härlig söndag!

Kram Iffa

19 kommentarer:

 1. Vilket härligt kort. Tack för att du delar med dig av din kortmall,det får jag pröva på. Ha det så bra. Kram Nina

  SvaraRadera
 2. Underbart att du delar med dig hur man gör. Själv är jag usel på kortvikningar och behöver alltid mycket hjälp, då är det här perfekt!
  Ser att du shoppat massor av roliga saker på mässan...kul!
  Vi ska också ha mässa här i Gävle 5 maj, jag längtar tills dess(även om det kräver en hel del jobb för mig som håller i det hela)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Kul att se någon mer älska kortvikningar...
  Just det här surprise pop up card-kortet är ju helt underbart...
  Tack för handledningen!!!

  SvaraRadera
 4. Snyggt och skojigt kort med läckra färger! Vilken bra tutorial du gjort, ser riktigt roligt och inte alltför svårt ut =)

  Jaa, det är roligt att variera sig ibland, även om man har sina favvofärger och annat ;)

  Ha en härlig söndag du med!

  SvaraRadera
 5. ÅÅH superhärligt kort, och vilken rolig vikning, du är så duktig på detta med olika vikningar, tusen tack för att du delar med dig :)

  KRAM MAJSAN

  SvaraRadera
 6. Hej på dig!
  Det är ett litet tufft kort du har gjort. Tack för beskrivningen på hur du gjort. Jag har testat denna vikning och vet att dom blir snygga korten. Visst är det bra att variera sig lite. Kram Lena

  SvaraRadera
 7. Superfint och annorlunda kort!

  Vad mycket fint du hittat på mässan! Tyvärr lite för långt för mig att åka. :)

  Hoppas du haft en trevlig helg!

  SvaraRadera
 8. Ett underbart vackert kort du har gjort, tack för beskrivningen den har jag leta länge efter

  Kram Anneli

  SvaraRadera
 9. Wow vilken lääcker vikning på ditt häärlig kort
  Kraaam Cyllan

  SvaraRadera
 10. Det här har jag flera gånger kikat på och inte riktigt orkat försöka förstå hur man gör, trots att jag (som du?!) bara äääälskar roliga kortvikningar!

  Kanske kan jag ta mej en ett sånt här projekt nu, med din tut som utgångspunkt? Vi får se. Det kommer att bli lite skralt med skapande de närmaste dagarna, då jag får besök av lillsyrran med barn (fast jag har schemalagt en del, så det händer lite i bloggen ändå). Men sen kanske jag kör igång nåt kul??

  Ha det himla bäst!

  SvaraRadera
 11. Men så himla läckert kort..och tack snälla för beskrivningen måste genast prova...
  kram
  Agneta

  SvaraRadera
 12. Vilket super läckert kort, vikningen passar så fint ihop med stämpel och papper.
  Vilka fina saker du köpt på mässan, visst är papprena helt underbara från Bildm.
  Kramar Ann-Charlotte

  SvaraRadera
 13. Vilket jätte gulligt kort, och din vikning är så fin. Tack för du delar med dig :D

  SvaraRadera
 14. Vilket jätte gulligt kort, och din vikning är så fin. Tack för du delar med dig :D

  SvaraRadera
 15. Vilken härlig kortvikning! Älskar överlag kort där man kan dra upp papper "inuti" att skriva hälsning på :)
  Angående bebis-kitet så är det ju så kul att pyssla med bebis-grejer, allt är så himla sött och det är nästan så man blir lite bebis-sjuk själv!
  Vad mycket roligt du hittade på mässan! Jag blev shoppingsugen bara av att kolla på bilderna!:) I maj ska jag på mässan i Gävle och jag snålar in så mycket jag kan (host host ;P) på scrap-shoppingen nu för att kunda handla vårdslöst på mässan sen!:) Ha det fint, kram!!

  SvaraRadera
 16. Hej min vän!
  Så härligt kort och så gullig stämpel! va mycket fint du handlat på mässan, hade också tänkt att åka dit, men så blev det som det blev!
  Du undrarde om barnen, Jo de var helt underbara, den stora på 6 höll sig till pappa och hjälpte honom att hämta förband och vänta på ambulansen och visa var den skulle svänga!
  Den lilla på 4 hjälpre mamma, han hämtade gosedjur och sitt täcka till Farmor.
  De fick aldrig se såret, bara att det var blod, de var så goa och snälla. Theo skreg i panik när de tog mig till ambulansen, han ville åka med och se vart de tog Farmor. Mycket pyslande om på lördagen!
  Tack snälla att du frågade om just dem, för barnen var ett mycket viktigt inslag i detta!
  Ha en underbar dag min vän!
  Kram lene

  SvaraRadera
 17. Hallå! Vilket annorlunda och fint kort! Det finns så mycket roligt att göra med den här hobbyn :)
  Ha en trevlig kväll o glad påsk! Kram Karin

  SvaraRadera
 18. Jeeee vad läckert!!! Tack för inspiration och tutorial. Borde testa. Sen gillar jag ju stämpeln lite extra mycket ;)

  Önskar redan nu en riktigt Glad Påsk!!!

  SvaraRadera
 19. Jättefint kort. Kram Katarina

  SvaraRadera

Stort tack för att du tar dig lite tid att lämna en kommentar, det förgyller min dag och uppskattas massor =)