onsdag 22 februari 2012

Låskort =)

Idag tänkte jag att jag skulle visa ett kort som jag gjort i ett antal olika utseenden genom åren. När jag kollat tillbaka kan jag se att jag i alla fall gjort detta kort sedan 2009. Jag älskar ju som ni vet att göra kort där kortbasen är i annorlunda former. Förutom det tycker jag om att "låsa" korten, detta gör jag oftast genom att sätta band runt som jag knyter.......på denna kortvikningen brukar jag sätta en avlång pappersbit som jag sedan låser fast kortet med.

Förra veckan gjorde jag vikningen igen och detta kortet fick bli i lite ljusare färger =)
Här har vi först framsidan.....


Hjärtat på framsidan har jag gjort genom att måla ett chipboardhjärta med vit akrylfärg och sedan tagit en bakgrundsstämpel och stämplat över efter att det torkat. Jag lät det vara lite mer färg här och var och brydde mig inte om att göra den alldeles slät då jag tycker det fick lite mer struktur åt kortet.....På nästa kort ser ni hur jag gjort låsningen. Jag sätter fast pappersbiten på baksidan och sedan har jag tagit 3D-kuddar bak på cirkeln som hjärtat sitter på. Detta gör att jag nu kan stoppa in pappersbiten in under där och på detta sättet låser sig kortet!


Baksidan har jag sedan gjort så här på (som ni ser har jag sparat den runda vita cirkeln tom i väntan på att mina personliga stämplar skulle dyka upp =)......Insidan av kortet har jag valt att göra så här den här gången....


Det är inte helt lätt att lyckas ta bra kort nu när det nästan alltid är mörkt när jag är hemma så därför har dessa kort tyvärr blivit lite mörka denna gången, men jag hoppas det går bra att se detaljer ändå =)

Om ni själva vill pröva att göra denna vikningen så  har jag gjort en kortbas som mäter 21x13 cm, bigat vid 9 cm.........och en låsning, min är 3 cm bred....Jag gissar på att det var 2009 som jag kom på kortet för jag hittade fem kort jag gjort det året =)....och jag hittade ett jag gjort 2010...Det är väldigt roligt att sitta och kolla tillbaka på sånt man gjort för ett par år sedan. Man ser då hur man hela tiden utvecklas i denna roliga hobby. Jag tycker själv att jag har utvecklats jättemycket och framförallt tror jag att jag har blivit en person som gärna duttar dit några saker extra just när jag tror att jag är klar =)))

Trevlig kväll!

8 kommentarer:

 1. ÅÅH jisses vad mycket snyggt du gjort, den senaste var ju så himla vacker!!
  Ja det är ju så att man utvecklas hela tiden med denna underbara hobby, man kommer på nya idér hela tiden:)

  Kramen Majsan

  SvaraRadera
 2. Snyggt!!
  Smart låsning.
  Ha det!

  SvaraRadera
 3. Så fina kort!!! Tack för att du delar med dig av en smart låsning:)
  Kramis

  SvaraRadera
 4. Fina kort och smart låsning! Tack för tipset! :)

  SvaraRadera
 5. Hej Iffa så fint ditt senaste kort blev och vilken fiffig lösning på låsningen. Sen gillade jag din fina känning också. Du är så fiffig och delar med dig hela tiden jättekul.
  Jag har någonting till dig på min blogg så gå in och kika där
  Kram Mona

  SvaraRadera
 6. Åh så sött! Fina papper, har inte provat den vikningen men den var väldigt fin. Tack för dina härliga kommentarer hos mig! Roligt att "lära känna" dig lite mer! Trevlig helg! Kram

  SvaraRadera
 7. WOW så många underbar fina kort du är verkligen jätteduktig:)
  Gillar det du bjuder på:)

  Önskar dig en jättetrevlig lördag och helg:)

  Kramar från Lilla Pyssel Inger ♥

  SvaraRadera
 8. men så fina kort, det översta med hjärtat var ju bara wow! Snyggt det understa med det svartvita och snyggt med stängnings anordningen.

  SvaraRadera

Stort tack för att du tar dig lite tid att lämna en kommentar, det förgyller min dag och uppskattas massor =)