tisdag 17 juli 2012

Vimplar, rosa och swirls!

Hej allihopa!

Här är semestern i full gång......dock skapas det inte så flitigt här, men har fått klart ett kort. Jag var bara tvungen att göra ett kort till Mollys Scrapbookings sommartävling . En av tävlingarna var att man skall använda vimplar så jag var tvungen att göra ett kort =)

Då jag älskar rosa fick det bli i den färgen, och valet föll på ett av de ursnygga papprena från Maja Design. Prövade också att göra en för mig ny kortvikning, gillade denna massor så den kommer ni garanterat få se här inne igen!

Nu över till kortet...........ibland är det hopplöst att få till så att färgerna återges ordentligt tycker jag så dagens kort är inte 100 men alla ni som också älskar dessa papper vet hur de ska se ut =) Kort nr 3 och 4 återger färgen bra i alla fall.






Jag gillade verkligen denna kortvikningen. Använde en av mina favoritkantstansaar och fick med både fjäril, swirls och halvpärlor (ser nu när jag lade in korten att en liten halvpärla smitit iväg på baksidan =) som jag älskar att använda på mina olika projekt. Har även använt en ny spellisdie......och den är inte att leka med tycker jag när man skall få ut pappret efter att ha stansat, vad det sitter och vad försiktig man måste vara så ingen liten bit blir kvar.

Jag har varit lite dålig på att göra tutorials på det sista.....måste skärpa till mig =) så här har ni grunderna för att göra denna snygga kortvikning:

Mitt kort har storleken 17 x 15,5 cm, ganska stort med andra ord men jag valde detta då jag ville ha en ordentlig skrivruta i mitten.

Kortbas 1 är 17 x 16 cm. Höjden på kortet är då 17 cm......10 cm i mitten för att skriva på.....har bigat 3 cm in på varje sida och sedan använt en kantstans....

Kortbas 2 har måttet 17 x 14,5 cm...har här fortfarande 10 cm i mitten för skrivruta och har bigat 2,25 cm på varje sida innan jag använt kantstansen....



Beroende på hur kantstansen som ni vill använda ser ut kan man anpassa dessa mått. Höjden på kortet är alltså 17 cm. Skrivrutan i mitten har jag gjort 10 cm.

Det behövs också en mittdel, denna har jag gjort 9,8 cm x 20 cm....här stansar jag nederkanten först med kantstansen och mäter sedan 17 cm upp därifrån och bigar....


Bitarna skall sedan placeras ihop......lägg den mindre kortbasen nr 2 på kortbas nr 1....stick sedan överdelen emellan dessa två.....



Den färdiga grunden till kortbasen ser sedan ut så här och nu börjar det roliga att dekorera den!



Idag har vi haft det blåsigt här men förutom det har det varit en underbar solig och varm sommardag, så härligt!! Har varit ute på småturer + en timmes eftermiddagspromenad, så härligt!!

Kram Iffa

29 kommentarer:

  1. Skønne kort, og sikken et perlearbejde, meget flot. knus morkaren.

    SvaraRadera
  2. Så fint kort och vikningen var jättesöt.
    Kan bara hålla med om att pappren är underbara!

    SvaraRadera
  3. Superfint kort! Älskar kantstansen, vimplarna och den söta lilla fjärilen på framsidan. Mycket fina halvpärlor och stämpeln på baksidan. Hoppas att vädret håller i sig, för imorgon kommer jag till dina hemtrakter.

    Kram Anna

    SvaraRadera
  4. Jättefint kort! Jag gillar också den här vikningen... men det var väl ingen överraskning, precis.. att jag gillar "annorlunda" vikningar?! *S*

    Ha det fortsatt BRA!

    SvaraRadera
  5. Vilken snygg vikning, jaa du lyckas alltid få till alla viknigar såå snyggt.
    Superfin kantstans och blingen guu såå snyggt, jag som är blingtokig blir ju alldeles till mig =), underbara papper, ja jisses tokgillar ju hela kortet :)

    Ha en härlig semester och hoppas att solen håller sig framme.

    KRAMAR MAJSAN

    SvaraRadera
  6. Vilket underbart vackert kort!
    Gillar ditt färgval och alla dina vackra dekorationer!
    Denna kortvikning har jag inte prövat, kanske ska våga pröva?!!!
    De små vimplarna med Grattis på är helt underbara!

    KRAM TILL DIG!

    SUSY

    SvaraRadera
  7. Så vackert kort.
    Pappren är verkligen underbara.
    Fin kortvikning och fina dekorationer.

    Kram

    SvaraRadera
  8. Vilket ögongodis, mums! Snygg vikning, det där måste jag testa nån gång!! Helt underbara papper och du har dekorerat så fint med pearls, vimplar och fjärilar!

    Superläckra spellbinders, men jag vet vad du menar och mitt tålamod är inte alltid det längsta när man ska lossa dem från arket =D

    Svårt att fota så att allt blir rättvist återgivet, men jag tycker att dina foton är jättefina!

    Kramar från Kristina

    SvaraRadera
  9. Kan inte säga annat än underbart! Ja jag gillar också Maja Designs papper :) Känner att jag använt dem för lite... :) Urhärliga dies och stansar du har!!! Härligt komponerat och vikningen ursnygg! Har inte testat denna vikning. Ska kanske ta och prova på den någon gång :) Tack för inspirationen :)

    Ha det bäst! Kram!

    SvaraRadera
  10. vilket jättefint kort. Im in love..om man kan säga så..*ler*
    Vilken fin swirl som gick sådär, var kommer den ifrån? Undrar oxå om vikningen, har du nån tut?
    Kram på dej och ha en fin..regning dag...

    SvaraRadera
  11. Oh...Ljuvligt kort! Superfint!
    Gillar oxå vikningen, sen ser den så arbetad ut!
    Kram
    //Cattie

    SvaraRadera
  12. Urtjusigt kort med alla pärlor, vimplarna och de fina stansade kanterna! Allt passar så fint till de ljuva milda färgerna på pappret.
    Ett underbart kort!
    Kram
    Rosemarie

    SvaraRadera
  13. Snyggt kort, fina papper och snyggt dekorerat. Har också testat denna vikning och den är kul att göra. Förstår att det är pilligt med den nya diesen, men fin är den. Lycka till i utmaningen. kram bibbi

    SvaraRadera
  14. ÅH det är ljuvligt vackert, så fint med vimplarna! Jag tycker också att dessa kort är fina och roliga att göra!
    ha en underbar dag vännen!
    Kram Lene

    SvaraRadera
  15. En snygg vikning, varför är jag så mesig och gör bara 15x15. Nä, nu får jag tuffa till mig :) Dessa papper är underbara och swirlen tar verkligen för sig. Supersnygg!!Vimplar är kul och blir en snygg detalj. Du är så duktig :) Kram Gertrud

    SvaraRadera
  16. Oj, oj så fint! Verkligen snyggt dekorerat och vikningen är ju helt fantastiskt snygg!!! Ska man våga prova? Tack för att du visar hur man gör!!!
    Kram!

    SvaraRadera
  17. Ljuvligt kort med så vackra detaljer - ocg så gulligt av dig att göra en så fin beskrivning!! Nu kanske jag vågar mig på att försöka, för de där korten är ju verkligen lite extra!!!
    Ha det gott! Kram!!

    SvaraRadera
  18. Detta var en ny kortvikning för mig. Någonting jag garanterat måste pröva! :)

    SvaraRadera
  19. Så snyggt du har fått till det . Vimplar det är fint det.
    Kram

    SvaraRadera
  20. Det va ett mycket vackert och välarbetat kort
    Fina färger och dekorationer.
    Jag gillar det mycket.
    Kram!

    SvaraRadera
  21. Hej Iffa!
    Så otroligt vackert kort du gjort. Älskar oxå Maja Design papprena:))
    Så läcker din kortvikning var och Tack för att du visar hur man gör:))

    Må så gott, och var rädda om varann

    Kramizar Marie

    SvaraRadera
  22. Ett underbart fint kort som måste ha tagit tid att göra och så många fina dekorationer. Jag har inte gjort den vikningen än, få se i framtiden. Ha det bra. Kramar Katarina

    SvaraRadera
  23. jag länkade till din blogg i min blogg hoppas det var ok jag tycker du gör otroligt fina saker! Mvh Malin

    http://www.handgjortavmalin.blogg.se

    SvaraRadera
  24. Hej Iffa!! Nu har du gjort det igen ett underbart kort jag gillade vimplarna och blir sugen på att göra det också. Vikningen som du visar var så snygg och med din fina beskrivning vågar man ju pröva sig på det diesen på insidan var ju bara så snygg och det var ju värt mödan att pilla :) så många fina dekorationer du har satt på ditt kort njuter av att bara titta på det
    Tack för att du delar med dig
    Ha en bra helg
    Kram Mona

    SvaraRadera
  25. Ett vackert kort i härlig rosa färg.
    Gillar alla dina pärlor och kantstansen.
    Snygg vikning. Lycka till!
    Önskar dig en trevlig helg.
    Kram Lisa

    SvaraRadera
  26. Jättefint kort! Verkligen fina färger! Rosa är min favorit! Kram

    SvaraRadera
  27. Hej Iffa! Vilket fint kort i fina färger :) Och tack för beskrivningen :) Den har jag faktiskt letat efter :) Kommer tyvärr att dröja innan jag kan göra det tyvärr. Tack så jättemycker för dina uppmuntrande ord, det värmer! Äter tabletter 3ggr om dan för att hindra infektion o ta ner svullnaden samt smärtstillande vid behov. Men men...man märker nu som högerhänt hur mycket man faktiskt gör med handen :) Efter det här kanske jag även kan göra vissa saker med vänster hand :)
    Hoppas du får en skön söndag
    Kramis

    SvaraRadera
  28. Snyggt kort och fin vikning. Gillar alla pärlorna. kram

    SvaraRadera
  29. Snyggt!! Avancerade vikningar! Jag kan aldrig få till sådant! =) Gillar att det är så sött rosa! =)

    SvaraRadera

Stort tack för att du tar dig lite tid att lämna en kommentar, det förgyller min dag och uppskattas massor =)