söndag 22 juli 2012

Rosor och kapsyl!

I år blev det en del studentkort att göra, jättekul! Jag har dock inte gjort mina studentkort i klassiska svenska färger och det sista har jag inte hunnit visa än, så det kommer idag =)

Framsidan har fått lite papper satta på olika håll, en bit ostduk och en favorit som jag älskar att göra = öljetter och band! Naturligtvis fick favvopapprena klä kortet, jag tror aldrig jag kommer tröttna på dessa, de är sååå mycket min stil!!


Till detta kort testade jag att veva igenom en kapsyl genom stansmaskinen så den blev plattare, så snyggt tycker jag! Jag kommer tyvärr inte ihåg hos vem av er jag såg detta tips, men stort tack för det var så snyggt. I den satte jag datumet som kortet skulle ges bort och lade sedan över Crackle accents så att bilden ser sprucken ut. Bakom kapsylen satte jag en cirkel som fick en omgång Stickles runt kanten.


På framsidan satte jag också en fin metallring med ord som jag tyckte var passande till en nybakad student, och även något vi alla behöver bli påminda om ibland....


Insidan gjorde jag enkel med endast några nervikta hörn, Stickles runt kanterna, en fjäril och en grattistext...


På baksidan använde jag mina älskade öljetter, trädde ett band igenom och satte dit en g-klav.....en student sjunger ju som sagt en hel del denna dag....


Nyckeln tänkte jag som så att det är nyckeln till framtiden, ja som ni märker försöker jag ha en tanke med de olika dekorationerna jag sätter på mina kort.

Idag har halva min semester gått redan, vädret har ju varit lite si och så men det har ju faktiskt inte regnat de sista dagarna så man får vara glad för det lilla.....och det är bara jätteskönt att få göra vad man vill och när man vill!

Nu är det inte många dagar kvar tills min blogcandy avslutas och vinnaren dras. Det är så många som har velat vara med vilket gör mig så glad! I slutet på nästa vecka kommer jag att presentera vinnaren så glöm inte hålla koll ifall det blir just ditt namn som hamnar här =)

Kram på er!

27 kommentarer:

  1. Vilket snyggt studentkort, fina och tänkvärda detaljer. Rolig när man tar ut svängarna och att det inte blir som vanligt jämt.
    Önskar Dig en fortsatt trevlig semester och att SOLEN & VÄRMEN skall dyka upp!!
    Kram Atti.

    SvaraRadera
  2. Hej Iffa!
    Så annorlunda och läckert studentkort du gjort, me like:)

    Du gör alltid så häftigt med öljetterna och kapsylen var ju så cool:))

    Hoppas att du får en fortsatt trevlig semester:))

    Kramizar Marie

    SvaraRadera
  3. Vilket super härligt kort och jag gillar ditt val av papper!
    Dekorationerna ursnygga!

    Halva semestern kvar, härligt!!!
    Ha det bra!

    KRAM SUSY

    SvaraRadera
  4. Det va ett vackert studentkort,
    fina papper och läckra dekosar.
    Kram!

    SvaraRadera
  5. Snyggt studentkort och underbara dekorationer
    Det kan ju inte bli annat än snyggt med band genom öljetterna :)

    Kraaam

    SvaraRadera
  6. Så fint vännen! Roligt å se vad du gör m kapsylerna :-) det va ett riktigt "Iffa-kort"! Underbara färger. Vädret har verkl inte varit högsommarväder direkt.. Trist. Man får passa på å njuta när väl solen kommer fram. Stora kramen

    SvaraRadera
  7. Det underbara med dina studenkort är just det att de inte är i traditionella färger. Just sånt gillar jag, när det inte alltid är så traditionellt :) Härligt kort även denna! Fiffigt med datum i kapsylen :)

    SvaraRadera
  8. Supersnyggt.
    Jag manglar kapsyler och sätter dom på kort. Kul grej tycker jag. Använder en enkrona so mall till pappret som ska vara i mitten. Sen krackeleringslack på.
    Kram

    SvaraRadera
  9. Vilket supersnyggt kort!! Gillar att du inte gjort det i de traditionella färgerna...såå mycket mer personligt att göra på det här sättet :)

    Det var min systers hund som bet mig, vi skulle dit o fira hennes dotter och så blev det väl lite för mycket och han vart lite för mycket vakthund och så blev det lite tokigt. Jag är ändå glad att han bet mig och inte nån av ungarna. Tack igen för dina ord. Medicinen verkar och svullnaden är på väg ner, så jag hoppas det inte dröjer så många dagar till innan jag kan se vilken rörlighet jag har :S
    Kramis

    SvaraRadera
  10. Ljuvligt studentkort med mycket omtanke bakom!
    Lycka till med resten av semestern! Kram!!

    SvaraRadera
  11. Va....kan man veva igenom en kapsyl i stansmaskinen ? det skulle jag aldrig våga. Vad har du för maskin. Vi (dottern och jag ) fick en Cuttlebug att "explodera" en gång med papper, så fjädrarna rök. Fast den var det nog ett fabriksfel på.
    Snyggt blev kortet !!! Kram Eva

    SvaraRadera
  12. Ohh vilket härligt rosa kort! Du är jätteduktig med alla detaljer:-)
    Kapsylen blir jätteläcker, men jag vet inte om jag vågar..tänk om plattorna spricker:(
    Ha en fin dag
    Kramiz

    SvaraRadera
  13. Åh vilket härligt studentkort. Jag älskar ju också rosa så det är inte svårt för mig att gilla detta. Underbart med alla detaljer. Kapsylen blev jättefin. Jag har inte vågat mig på att platta till dem i min stansmaskin. Men det verkar ju inte vara någon fara.

    Nej, vädret är inte som det brukar denna sommar. Men man får ju vara glad för det lilla. Skönt att bara ta dagen som den kommet på semestern.

    Kram Anna

    SvaraRadera
  14. Vilket fint studentkort! Jag håller med om att de här papperen tröttnar man minsann inte på. Jag använder mina flitigt jag också.
    Hoppas du får en bra fortsättnig på semestern!

    SvaraRadera
  15. Tack för att du tog dig tid och svarade på min fråga:-)Jättegulligt!
    Jag får som sagt ta mod till mig och prova nån dag;-)
    Ha det gott
    Kramiz

    SvaraRadera
  16. Ett superfint studentkort, med massor av fina detaljer att vila ögonen på och fundera över hur man kan använda dem själv.
    Tack för inspirationen, och hoppas du har en fin sommar.
    Kram

    SvaraRadera
  17. Hej vännen, så fint kort och så coola detaljer!
    Så snygg din kapsyl blev, mina blev så konstiga! Kanske för att mina plattor är så rundade! Måste nog köpa nya snart!
    Ha en bra dag!
    Kram Lene

    SvaraRadera
  18. Hej,

    vilket fint studentkort du gjort. Gillar detaljerna och kapsylen var riktigt cool. Jag älskar också detta papper, nästan så jag blir snål att använda det ;)

    Jag hittade mycket fint här på din sida, så jag kommer säkerligen hit igen.

    Ha en bra tisdag!

    Kram
    Åsalill

    SvaraRadera
  19. Ett härligt kort i vackert papper.
    Gillar alla dina fina detaljer.
    Insidan och baksidan är lika fina dom.
    Ha en bra vecka.
    Kram Lisa

    SvaraRadera
  20. Härligt kort! Jag gillar också att tänka till lite när det gäller små detaljer och det är alltid kul att läsa om hur andra har tänkt med sina!

    Tror ta mej 17 att jag har använt precis samma papper på ett kort som ligger här intill mej och bara väntar på att bli fotograferat. Maja Design, eller hur? *S*

    Ja, de är så vackra, på båda sidor! Så jag har nästan svårt att sätta lim på och dölja den ena! *S*

    Ha en fortsatt skön semester!

    SvaraRadera
  21. Jättefint! Gillar verkligen snörningen - den lyfter hela kortet.

    Kram!

    SvaraRadera
  22. Supersnyggt och läckert!! Dina nedvikta hörn är så läckra och kapsylen blev klockren detalj som passade perfekt på kortet! Så fint med nyckeln på "handgjort av"-stämpeln och jag gillar verkligen din symbolik med nyckeln till framtiden, perfekt till en student!

    Jaa, tiden går så fort när man har det gött. Hmm, jaa man får nog faktiskt vara glad över att få uppehåll i regnet, verkar inte vilja bli någon riktigt värme och sol. Det påstås att Östersund har haft flest soltimmar i landet den senaste tiden, men tyvärr har det liksom gått mig förbi, har inte upplevt vädret så soligt direkt :)

    Ha en riktigt toppenkväll och en härlig fortsättning på din semster!

    Kramar

    SvaraRadera
  23. Hej!
    Jag måste bara säga att jag INTE alls alltid gör kort av mitt spill... nej, nej... precis som du har jag enorma mängder med gammalt papper i små och stora bitar liggande. Jag har så svårt för att kasta, utan samlar och samlar...

    Men desto mera nöjd är jag ju när jag nån gång faktiskt använder det till nåt fint. Det är ju så kul! Men svårt att komma sej för...

    Ha en härlig dag!

    SvaraRadera
  24. Meget specielt og smukt studenter kort. knus morkaren.

    SvaraRadera
  25. Oj den här var verkligen superfin, tack förresten för titten på min blogg och idén med magnet färg under tavelfärgen, blir nog så till något framtida project :D

    /Sewe

    SvaraRadera

Stort tack för att du tar dig lite tid att lämna en kommentar, det förgyller min dag och uppskattas massor =)