fredag 1 mars 2013

Lite kugghjul, skärmaskin och smink =)

Idag är det redan 1:a mars, veckorna bara springer iväg. 
Solen lyser ute = så härligt =)

För längesedan köpte jag en kugghjulsdie från Rox............men den har inte blivit använd
förrän nu. Konstigt det där att man shoppar något man gärna vill ha.............men sedan så används 
det inte =) Ihop med lite små metallkugghjul, lite snygga papper och en lite låda det varit en mobil i
så blev dagens projekt gjort i vart fall.





Det blev lite tuffare stil mot vad jag brukar göra, men det är ju alltid bra att variera sig =)

Sedan skulle jag behöva lite hjälp idag!

Jag har använt Fiskars skärmaskin. Funkat bra...........men siffrorna försvann och jag blev 
trött på den efter att ha fyllt i åtskilliga gånger + att det blir ett glapp vid 12 cm.
Kom på att man kanske kunde reklamera den..........så jag knåpade ihop ett litet engelskt mail till Fiskars och sände iväg för kanske två veckor sedan.................och i veckan så låg en helt ny skärmaskin
hemma och vänta när jag kom hem utan att den kostat mig en enda krona =)
Ett litet tips till er andra som kanske har något som inte funkar som det skall!

Men...............jag är inte helt nöjd med någon av dom av den anledningen att det blir vissa ställen där man inte kan mäta exakt. På den nya orangea så är det på två ställen som ni ser på bilden här nedanför (den svarta var min gamla och hur den såg ut)


Därför undrar jag idag om ni har något tips på en bra skärmaskin som inte har dessa brister där man
skall mäta??? Är ju viktigt att kunna mäta milimeter i denna hobbyn =)

Till slut avslutas dagen inlägg med månadens Glossybox =)




Ha en fin helg allihopa!!

kram Iffa


23 kommentarer:

  1. Hej Iffa!
    Såååå himla läcker låda du gjort:) snyggt med kugghjulen:) Papprena och dekorationerna gillade jag oxå:)) En riktig 10-poängare:))

    Jag har oxå en svart Fiskars skärmaskin och den slits ganska så lätt:( Har gjort åt några stycken;) Tänkte jag skulle kolla på mässan om de ev har någon bättre:)) Tror du att du hinner komma?:)

    Ha nu en skön helg
    Kramizar Marie

    SvaraRadera
  2. Snyggt dekorerad ask, fint med kugghjulen. När det gäller skärmaskin, så har jag reklamerat en Fiskars direkt i affär´n där jag köpte den o fick precis en sån svart som du har. Retar mej på glappet vid 12 cm, nu börjar också siffrorna slitas. Har inget tips om en bra skärmaskin, tyvärr. Men du får gärna tipsa mej när du fått tag på en bra :) Trevlig helg. kram bibbi

    SvaraRadera
  3. Visst är det så underbart med solen som tittar fram!? Jättecool box! Du är makalös på att göra fräcka detaljer.
    Jag har gjort precis som du med min Fiskars-maskin, reklamerat och fått en ny (väldigt bra kundbemötande) men håller med om att det är retligt när man inte kannse vissa mått, har dock ändå stått ut med det hittills.

    Härligt med en ny box! Har det där torrschampoot fr Batiste, väldigt fräsch doft! Men blir lite väl vitt ibland (och då är jag blond)
    Stor kram vännen! Håller med om att vi får spåna fram ett tillfälle som vi kan ha såna lyxiga klänningar på, hi hi.

    SvaraRadera
  4. Ojojoj så fin den asken blev!!! Så läckra färger och dekorationer - och visst är det roligt att göra något som inte är i samma stil som man brukar!

    Tack för din rara kommentar hos mig! Det fina papperet bakom motiver är alldeles färdigt på mönsterpapperet. Just det arket jag tagit detta från består av fyra rutor 6x6 tum, så något papper med bara rosor har jag inte. Däremot matchar det ju det papper jag använt till kuvertet, som är i samma serie.
    Har ett par "kuvertpapper till liggande, och de tre 6x6-bitarna som är kvar, så det kommer nog mera vad det lider :O)

    Ang skärmaskiner så har jag en liknande din när jag åker på träff, för att den tar lite plats i packningen (fast jag inte är så nöjd med den) Till "vardags" har jag en "arbetshäst" inköpt på Claes Olsson som jag är JÄTTENÖJD med!!

    Ha en skön helg!! Kram!!

    SvaraRadera
  5. Tuff och snygg altrad ask!

    Jag har en stor skärmaskin med en kniv man tar upp och ner med handen,
    skit vass men oj va bra den är.
    Skulle inte kunna göra ett kort utan den..
    Kram & ha en trevlig helg!

    SvaraRadera
  6. Jättefin låda! Ja, visst är det konstigt det är att man köper saker som man verkligen vill ha, och sedan blir de liggande? Har en del såna saker här hemma också...

    Jag hade också en sån Fiskars skärmaskin, äldre modellen tidigare. Tröttnade på att jag fick byta blad stup i kvarten plus att den började skära lite snett. Köpte denna istället: http://www.ciliinpapers.se/product.html/tonic-studios-super-trimmer?category_id=28
    Hur bra som helst! Så den kan jag rekommendera.
    Ha en jättebra helg!

    SvaraRadera
  7. Åh vilken fräck låda du har gjort. Kul att göra något i en lite annorlunda stil ön den man brukar skapa i :) Är också på jakt efter en bra skärmaskin, har samma skärmaskin som dig och är inte heller helt nöjd ;(

    Trevlig helg!
    Kram

    SvaraRadera
  8. Hej Iffa Den mobilasken gillade jag skitsnyggt med kugghjulen på den, sen var det så fräckt där du satt metallhörnet på det pappret som gick över kanten.
    Visst handlar man saker hela tiden och sen ligger det men det kommer alltid en dag när det verkligen kommer till sin rätt precis som det gjorde för dig här.

    När det gäller skärmaskin så har jag en YOU DO och den har jag varit nöjd med , siffrorna är präglade i plasen så de försvinner inte. Jag har haft min i fem eller sex år och bara bytat skärbladet en gång.
    För ett tag sen läste jag på en blogg om att Martha Stewarts skärmaskin skulle vara helt suverän och då tittade jag runt lite men hittade ingen som sålde den.
    Ha nu en bra helg och njut av solen om den visar sig.
    Kram Mona

    SvaraRadera
  9. Har samma goda erfarenhet av Fiskars som du. Jag använde sönder en kantstans, mailade dem en bild och med vändande post kom en ny. Helt utan frågor, krav på kvitton eller nånting.

    Några tips om skärmaskin har jag dock inte. Använder själv skärlinjal och vanligt skärunderlägg. Tycker att det är smidigt och enkelt. Men det är säkert en vanesak.

    Ha en härlig helg!

    SvaraRadera
  10. Vilken häftig låda du har altrat.. Tycker att du lyckats bra med den lite tuffare stilen.. Kugghjulen var jättefina.. Häftigt med det överlappade embossade pappret..

    Jag har en skärmaskin från youdo.. Den funkar bra, men är svart där siffrorna är graverade, så ibland är det lite svårt att se. Har hört att många är nöjda med sina Clas Ohlson skärmaskiner.

    Vilken rolig sminkbox du fått hem.. Roligt att testa lite nya produkter.

    Ha en fortsatt trevlig helg!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  11. Snygg altrad låda, häftiga färger
    och strukturer. Visst är det knepigt
    att en del "måste ha" blir oanvända ett tag.
    Grattis till din nya skärmaskin,
    bra service kallas det.
    Tur man har en inne hobby,
    snö och blåst här i dag, brr...
    Ha en trevlig helg.
    Kram

    SvaraRadera
  12. Superläckert blev din altrade låda,
    javisst är det ju kul att använda sina saker som köpt, vet inte hur många som bara ligger här hemma, som man jag bara VILLE ha, men inte blivit använda, men nångpng så :)
    Jag har samma Fiskars skärmaskin som du och håller med om att siffrorna försvinner och jag får byta skärbladen stup i kvarten.
    Så jag köpte jag mig en annan tror den hette cuttelped eller nåt, en rosa, men fy den gillade jag inte alls. Så då köpte jag mig en annan Fiskars den svarta nya modellen istället, men är inte hundra nöjd med den heller, så jag använder min gamla Fiskars ialf :)

    HA EN TREVLIG HELG!!

    KRAMAR MAJSAN

    SvaraRadera
  13. Oh jisses så snygg ask!! Så läckert med alla kugghjul, får nog ta och investera den diesen:)Snyggt också med det embossade på asken.
    Tråkigt med skärmaskinen, men service att de skickade en ny! Sånt gillas! Det ska ju bara funka när man köper nya saker :)
    Tack för dina fina kommentarer på min blogg, det är alltid så kul att läsa :)
    Ha en fin helg
    Kramkram

    SvaraRadera
  14. Supersnygg låda! Härliga detaljer! Att man köper någon som man inte sedan använder på ett tag känner jag igen :D

    Skärmaskinsråd har jag inga men du har säkert redan fått den rätta någonstans här ovan :) Har själv haft precis som du den gamla som siffrorna försvann från och fick en ny när jag reklamerade för ca 1 år sedan. Jag gillade dock den gamla bättre men har inte börjat skaffa mig någon ny :) Är väl så pass snål att jag kör med den så länge jag har blad till den (har två oanvända i lådan) och så länge den funkar något så när. Jag gör ju så lite speciella vikningar så den har funkat för mig även om den inte är toppen. Vill i alla fall ha en sån där som man inte behöver kapa av hela bladet från början till slut utan att man ska kunna skära ut en ruta t ex mitt i bladet, om du förstår hur jag menar :)

    Trevlig helg!!! Kram

    SvaraRadera
  15. WOW!! Så läcker låda du gjort!! Riktigt snyggt med kugghjulen.
    Jag prenumererar också på Glossybox, ser att vi fått lite olika saker, men "cheek + lips" fick jag med och den gillade jag super mycket. Ha en skön söndag. Kram, Tess.

    SvaraRadera
  16. Tuff låda. Supersnyggt
    Jag har en skärmaskin som heter clevercut. Man kan byta själva "rullen" där kniven sitter och få olika skärmönster. Biga, vågigt, om man vill riva osv. jag är nöjd med den.Kram

    SvaraRadera
  17. Jätte häftig låda. Såååå snygg den blev.
    Känner igen att man köper saker man gärna vill ha och sen inte riktigt vet när man ska använda det. Har också samma kugghjulsdies men inte riktigt använt den än.
    Skärmaskiner är svårt, jag har en nu som heter Rexel SmartCut A425 den kan man vrida skärbladet så att den bigar, skär rakt, skär vågigt eller perforerad. Är ganska nöjd med den nu men det tog ett litet tag med övning först.

    Ha en bra söndag och hoppas att solen skiner även hos dig.

    Kraaaaam

    SvaraRadera
  18. Hej Iffa!
    Nu fick jag inspiration till att använda mina kugghjul också, har precis samma som du men inte använt dom ännu! Angående din skärmaskin så har jag samma som din gamla svarta och den är jag jättenöjd med förutom att det vid precis 12 cm är svårt att få exakt mått. Jag har tyvärr inget bra tips på nån annan sort. Vad kul att du fick en ny iallafall!
    Kram Karin

    SvaraRadera
  19. cool ask, kul att du fick använda dem. De är alltid bra på killkort och bilar tycker jag, eller steampunkstil.
    Jag hade 2 såna fiskare och båda försvann markeringarna på.
    Min skär maskin är från Tonic studio. Den är bra kostar ej så mycket men tycker man får byta blad ofta...

    SvaraRadera
  20. Underbart läcker ask, snyggt arrangerade kugghjul och perfekt val av papper till temat!!

    Hahaha, precis huvudet på spiken gällande min ålder när min förstfödde kom till världen =D Jaaa, nu ska det bli skönt att få träffa henne igen och helt underbart med lite ledighet! Precis, nu är det dags för vårt sportlov, håller inte precis koll på när de olika landsdelarna har sportlov, men har för mig att det sker i omgångar för att inte överbefolka skidliftarna :) Blir lite pysselpaus för mig under Umeåvistelsen, men för att klara abstinensen tar jag med mig lite uppstämplat och Promarkers =)

    Tusen tack för alla fina kommentarer inne hos mig, de gör mig alltid så glad! Jaa, bilder är toppen till kort och riktigt skoj att fixa dem med lite distress ink eller liknande så att de smälter in i kortet!

    Ha det gott och sköt om dig!

    Kramar

    SvaraRadera
  21. Wow så häftigt låda med alla fina kugghjul och svart,lila kanon snyggt.
    Jag hade en likadan fiskars som du där siffrorna hade försvunnit tror att det var efter jul det var en tjej på Mixhuset som sa till mig att jag skulle pröva och skicka ett mail till Fiskars sagt och gjort fick en ny också sedan jag fotade den gamla och mailade iväg igen men den skär inte heller rakt.
    Kram Ulla

    SvaraRadera
  22. Så snygg låda, vackra papper och snyggt arrangerat.H ar oxå samma dilemma. Man köper nått nytt spec. dies och så blir de bara liggande...

    Ett annat dilemma som är lika är fiskars... har en oxå med utnötta siffror. Grrr... nu är det rena gissningsleken.

    Nu önskar jag dig en fin vecka och du är alldeles fantastisk som tar dig tid att skriva inne hos mig. Tack för dina återkommande vackra ord.
    Kram Katja

    SvaraRadera
  23. Hej hej
    Har tittat runt lite i din blogg och du har gjort en massa fint sen jag var här sist. Så kul att hitta en massa att bli inspirerad av :) Nu när jag äntligen kanske kan börja göra lite alster igen :)

    Vad gäller skärmaskiner så hade jag samma problem som du,siffror som försvann. Sen har jag provat lite olika, men det slutade med att jag nu använder den helsvarta fiskars och för mig funkar den helt okej.
    Kramis

    SvaraRadera

Stort tack för att du tar dig lite tid att lämna en kommentar, det förgyller min dag och uppskattas massor =)